Посетете ни във Facebook
Skype чат с оператор
тел.: +359 64 820 700
гр. Плевен, ул. „Данаил Попов” № 7 А
E-mail: office@sunrise-travel.bg
Намерете екскурзия или почивка

С автобус от Плевен

ИСТАНБУЛ И ЧОРЛУ
Маршрут
ПЛЕВЕН - ЛОВЕЧ - ЧОРЛУ- ИСТАНБУЛ- ОДРИН

Дати на отпътуване
03.07.2019 г.  
Продължителност
 4 дни / 3 нощувки
Транспорт
Автобус
Цена от
320 лв.
Програма
ДЕН 1
Отпътуване рано сутринта от Плевен по маршрут Ловеч - Капитан Андреево.
Пристигане в Чорлу. Посещение на аутлет център Авантаж и фабриката Тач. Свободно време за пазаруване. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2
Закуска. Отпътуване за Истанбул. Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – посещение на новооткритата желязната църква „Св. Стефан“, която е и единствената желязна църква в света, преминаване по моста Галата, преминаване от Европейската в Азиатската част на Истанбул над пролива Босфор. Кратък престой за кафе пауза на хълма Чамлъджа, където се разкрива панорамна гледка към Европейската част и Босфора.
Пешеходна обиколка и посещение на Синята джамия (при възможност), Хиподрума, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин.
Посещение на църквата Света София с екскурзовод /при желание и на доплащане/- над 8 пъти по-голяма от централния корт на Уимбълдън, „Света София“ – най-славната църква в историята на византийската империя е служила дълго време като християнска катедрала, а по-късно след завладяването на града от турците през 1453 г. е превърната в главна джамия на Константинопол, като са построени четири минарета и са заличени иконописите във вътрешността й (според исляма, в храмовете не може да има образи на хора).
Посещение на двореца "Топ Капъ" с екскурзовод /при желание на доплащане/– център на властта в османската империя от XV в. до XIX в.
Свободно време. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Плаване с корабче по Босфора - вълнуваща разходка между два континента. Възможност за посещение на Египетския пазар /при доплащане/.
Посещение на двореца Долмабахче с местен екскурзовод. Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче е една от най-впечатляващите забележителности на Истанбул. Долмабахче, ще остане завинаги в историята като сграда на последният султан на Османската империя и на първият президент на Турция. Палатът е издигнат на европейският бряг на Босфора. Признат е за най-красивият дворец в Истанбул, и в него са съчетани различни художествени стилове.
Възможност за посещение на небостъргача „Сапфир“ /при доплащане/ - най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда в Турция. Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино и Нощен Истанбул.
Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4
Закуска. Посещение на Мол и аквариум Тюркуазу. Отпътуване за България. Посещение на Одрин и прочутата джамия Селемие с 999-те прозорци. Възможност за разглеждане на Джамията Селимие и Одринската Капълъ Чаршъ. През нощта пристигане в Ловеч.ЦЕНА: 320 лв.
Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус за пътуване в чужбина, автобусите разполагат с климатик, аудио, видео, CD система и мини-бар;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3 * в Чорлу
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3 * в Истанбул;
• Панорамна и пешеходна обиколка с екскурзовод на български език в Истанбул;
• Посещение на Мол Форум и аквариум Тюркуазу;
• Посещение и разходка в Одрин;
• Гранични и магистрални такси;
• Водач от агенцията по време на пътуването.

Цената не включва:
• Разходи от личен характер.
• Разходка с кораб по Босфора – 30 лв. / човек;
• Посещение на Света София и Топ Капъ с екскурзовод на български език / входната такса не е включена в цената/ - 20 лв. при минимум 20 записани;
• Посещение на двореца Долмабахче с екскурзовод на български език / входната такса не е включена в цената/ - 20 лв. при минимум 20 записани;
• Екскурзия „Нощен Истанбул“ с екскурзовод на български език и с включена такса за лифта в двете посоки – 25 лв. при минимум 20 записани.
• Трансфер до небостъргача „Сапфир“ (при минимум 15 записани туриста) – 10лв. / човек;

Входните такси за обектите:
• Входна такса за Света София – 60 турски лири;
• Входна такса за Топ Капъ – 60 турски лири;
• Входна такса за Долмабахче – 60 турски лири;
• Панорамна тераса на „Сапфир“ – 40 турски лири;


Забележка: 1 лев = около 3 турски лири


ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ 40 ПЛАЩАЩИ.Абонамент за бюлетин
Абонирай се и получавай най-новите оферти на Sunrise Travel в твоята поща
Стани наш приятел във Facebook