Посетете ни във Facebook
Skype чат с оператор
тел.: +359 64 820 700
гр. Плевен, ул. „Данаил Попов” № 7 А
E-mail: office@sunrise-travel.bg
Намерете екскурзия или почивка

С автобус от Плевен

ПЕРЛИТЕ НА ТОСКАНА
Маршрут
Любляна – Болоня – Флоренция – Сиена – Сан Джиминяно – Белград

Продължителност
 7 дни / 6 нощувки
Транспорт
Автобус
Цена от
690 лв.
Програма
ПРОГРАМА:

1 ДЕН – Плевен - Троян – Любляна / 1090 км /
Рано сутринта отпътуване по маршрут Калотина – Белград – Любляна. Пешеходна разходка - централният площад с францисканската църква "Благовещение", кметството, университетът, тройният мост, катедралата "Св. Николай". Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ДЕН – Любляна – Болоня – Монтекатини Терме / 510 км /
Закуска. Отпътуване за Болоня. Пешеходна разходка: Фонтанът на Нептун; красивият площад "Маджоре", където се намира базиликата "Сан Петронио", и двете кули "Асинели" и "Гаризенда" – символ на града. Свободно време. Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ДЕН – Монтекатини Терме – Флоренция – Монтекатини Терме / 100 км /
Закуска. Отпътуване за Флоренция. Разглеждане с местен екскурзовод забележителностите: църквата – пантеон Санта Кроче, катедралата „Санта Мария дел Фиоре”, квартала на Данте, Площада на синьорията, Понте Векио. Допълнителна екскурзия, по желание и при доплащане: посещение на галерия Уфици с екскурзовод на български език /Не включва входната такса. За 2018 г. – 24 евро/. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН – Монтекатини Терме – Флоренция – Монтекатини Терме / 100 км /
Закуска. Отпътуване за Флоренция. Свободен ден за самостоятелно разглеждане и посещение на музеи. В този ден ще имате възможност да посетите Палацо Пити. Той е най-големият от съществуващите съвременни флорентински дворци, една от най-големите забележителности на Флоренция. Бивш дом на великите херцози на Тоскана, грандиозният ренесансов дворец разкрива живота на висшето общество. Зданието е служило за резиденция, първоначално на великите херцози от фамилията Медичи, след това на династията на Лотарингските херцози и накрая на италианските кралски фамилии. Палацо Пити е дом на Галерия Палатина, в която е изложена голяма част от колекцията на Медичите, а зад самия дворец се простира един от най-красивите паркове в Италия – Джардино ди Боболи. Друга забележителност, която ‚ е можете да посетите е Галерия дел’Академия. Тук се намират няколко великолепни скулптури на Микеланджело, платна на Учело, Гирландайо, Ботичели, както и оригиналът на „Давид“ на Микеланджело. Историята на статуята е невероятно интересна, като започнем от дефектния мраморен блок, с който никой не искал да се захване, минем през драматичните перипетии около обсъжданията къде да бъде поставена, местенето и опитите за поругаването и стигнем до нереализираната идея за музей на Микеланджело. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ДЕН – Монтекатини Терме – Сиена – Сан Джиминяно – Монтекатини Терме / 260 км /
Закуска. Свободен ден в курорта Монтекатини Терме или допълнителна екскурзия, по желание и при доплащане: отпътуване за Сиена – един от най-добре запазените средновековни градове в Италия. Пешеходна разходка в центъра на града: площад "Дей Кампо" – сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; двореца "Палацо Публико", където се помещава кметството на Сиена; катедралата "Възнесение Богородично" – една от най-красивите в Италия, смесица от романски и готически стил. Свободно време. Отпътуване за Сан Джиминяно – основан от етруските, градът е изключителен пример за историческото наследство на средновековна Тоскана. Пешеходна разходка в Стария град, включен в списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО – по улица "Сан Джовани" до площадите "Пиаца де ла Цистерна" и "Пиаца дел Дуомо". Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ДЕН – Монтекатини Терме – Белград / 1030 км /
Закуска. Отпътуване за Белград. Късно вечерта пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.

7 ДЕН – Белград – Троян / 600 км /
Закуска. Посещение на крепостта Калемегдан и едноименния парк. Отпътуване за България.ЦЕНА: 690 лв.ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

• Транспорт с лицензиран автобус за пътуване в чужбина;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Любляна;
• 4 нощувки със закуски в хотел 3* в Монтекатини Терме;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Белград;
• Туристическа програма във Флоренция с лицензиран екскурзовод на български език;
• Разглеждане забележителностите на Болоня, Любляна и Белград;
• Гранични и магистрални такси;
• Водач по време на пътуването.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Входните такси за посещаваните обекти /по желание/;
• Допълнителна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно с лицензиран екскурзовод на български език – 70 лв. / човек;
• Посещение на галерия Уфици с местен екскурзовод на български език /не включва входна такса/ - 30 лв. / човек;
• Вечеря в ресторанта на хотела в Белград – 16 лв. / човек;
• Градска такса – заплаща се на рецепция на хотела;
• Билети за обществен транспорт и разходи от личен характер.
ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 40 ПЛАЩАЩИ


Абонамент за бюлетин
Абонирай се и получавай най-новите оферти на Sunrise Travel в твоята поща
Стани наш приятел във Facebook