Посетете ни във Facebook
Skype чат с оператор
тел.: +359 64 820 700
гр. Плевен, ул. „Данаил Попов” № 7 А
E-mail: office@sunrise-travel.bg
Намерете екскурзия или почивка

С автобус от Плевен

ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА И БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ
Маршрут
ПЛИТВИЦЕ - ЗАГРЕБ - ЗАЛЦБУРГ - ШВАНГАУ - ЗАГРЕБ

Продължителност
 6 дни / 4 нощувки
Транспорт
Автобус
Цена от
520 лв.
Програма
1 ДЕН – Плевен – Плитвице / 1050 км /
Нощен преход от Плевен за Загреб.

2 ДЕН – Плитвице – Загреб / 150 км /
Сутирнта пристигане в национален парк „Плитвице“, който е под егидата на ЮНЕСКО и е известен с 16-те си езера, всяко от които разположено на различно ниво, съединени от каскадни водопади. Националният парк на Плитвице е уникален природен феномен. Ще имате възможност да пътувате с електрически кораб през езерата или с панорамно влакче, да се разходите около водопадите и да се наслаждавате на великолепната природа /необходимо е закупуване на билет/. Свободно време. Отпътуване за Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ДЕН – Загреб – Залцбург – Мюнхен / 440 км /
Закуска. Отпътуване за Залцбург. Разглеждане на забележителностите на града: “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата “Св.Петър”, гробището „Св.Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденплац”, “Моцартплац”, градините на замъка Мирабел. Възможност за посещение на замъка Хьоензалцбург - най-добре запазената средновековна крепост в Европа /необходимо е закупуване на билет за фуникулара/. Отпътуване за Мюнхен. Настаняване в хотела в района. Нощувка.

4 ДЕН – Мюнхен – Швангау / 145 км /
Закуска. Отпътуване за Швангау. Разглеждане на замъците Хьоеншвангау и Нойшванщайн, гордостта на Бавария. От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 30 мин. придвижване пеша, а до замъка Хьоеншвангау – 10 мин. / има възможност за придвижване с файтони – цената в посока нагоре е 6 евро или със специален автобус – совалка, който в посока нагоре струва 3 евро./ Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ДЕН – Швангау – ез. Химзее – Загреб / 625 км /
Закуска. Отпътуване за езерото Химзее. Посещение на острова Херенинзел с двореца "Херенхимзее" - копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски на острова. Разглеждане на двореца, музея на Лудвиг ІІ, както и парковите съоръжения с фонтаните Отпътуване за Загреб. Разглеждане на старата част - квартала Градец, пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, църквата „Св. Катерина”, Катедралата, квартала Каптол. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ДЕН – Загреб – Плевен / 910 км /
Ранна закуска. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в Плевен.ЦЕНА: 520 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

• Транспорт с лицензиран автобус за пътуване в чужбина;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Мюнхен;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Швангау;
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Загреб;
• Посещение на национален парк „Плитвице“;
• Разглеждане забележителностите на Залцбург и Загреб;
• Посещение на дворците Хоеншвангау и Нойшванщайн;
• Гранични и магистрални такси;
• Водач по време на пътуването.

Ц-ЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Доплащане за вечери – 9 EUR в Загреб;
• Входните такси за посещаваните обекти;
• Туристическа такса /city tax/, заплаща се на рецепцията на всеки хотел - 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*);
• Екскурзия до двореца Херенхимзее с включен двупосочен билет за кораб – 30 лв / човек /провежда се при минимум 20 туристи/;
• Билети за баварските замъци с предварителна резервация – 64 лв. / човек;
• Билети за обществен транспорт и разходи от личен характер.


ВХОДНИ ТАКСИ:

Плитвички езера: 160 хърватски куни – възрастни; студенти – 100 хърватски куни; деца от 7 – 18 год. – 70 хърватски куни; деца под 7 год. – безплатно.

ЗАЛЦБУРГ: Билет за “железницата” (фуникуляр) до “Горен Залцбург” + вход за крепостта – 11,30 EUR в двете посоки за възр., 6 EUR за ученици; Родната къща на Моцарт – 10 EUR за възрастни, 4 EUR – за ученици.


Абонамент за бюлетин
Абонирай се и получавай най-новите оферти на Sunrise Travel в твоята поща
Стани наш приятел във Facebook