Посетете ни във Facebook
Skype чат с оператор
тел.: +359 64 820 700
гр. Плевен, ул. „Данаил Попов” № 7 А
E-mail: office@sunrise-travel.bg
Намерете екскурзия или почивка

С автобус от Плевен

ЗАМЪЦИТЕ НА БОХЕМИЯ
Маршрут
ВИЕНА - МЕЛК - ЧЕШКИ КРУМЛОВ - ПРАГА

Дати на отпътуване
03.09.2018 г.  
Продължителност
 7 дни / 5 нощувки
Транспорт
Автобус
Цена от
530 лв.
Програма
1 ДЕН – Плевен – Виена / 1165 км /
Отпътуване по маршрут Калотина - Виена. Нощен преход.

2 ДЕН – Виена
Пристигане във Виена. Разглеждане на Виена с екскурзовод - Панорамна обиколка с екскурзовод: Двореца Белведере, Ринга – двореца Хофбург, паметника на Мария-Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, Нашмарк, къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер; пешеходна разходка из стария град: ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ДЕН – Виена – Мелк – Чешки Крумлов – Прага / 445 км /
Закуска. Отпътуване за Чехия. По пътя посещение на абатството в Мелк – бенедиктински манастир, разположен в град Мелк, Австрия, на скалисто възвишение над река Дунав, увековечен от Умберто Еко в романа му „Името на розата“. Продължаване към Чешки Крумлов - едно от най-красивите градчета на Чехия, изградено по поречието на река Вълтава, над който доминира замъка Крумлов храд (също известен и под името Шварценберг). Чешки Крумлов е град, известен най-вече със своята архитектура - сградите му са в средновековен, ренесансов, бароков стил и в стил рококо, стария град e включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на града и замъка, който е най-големия в Чехия след Храдчани в Прага. Свободно време. Отпътуване за Прага. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ДЕН – Прага
Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод: Храдчани - Пражки храд - най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини; грандиозната готическа катедрала "Свети Вит"; "Златната уличка" с дома на Кафка; Мала страна - бароковата църква от 18 век "Свети Николай"; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Разходка по Вацлавския площад - център на търговския, обществен и културен живот на Прага. Свободно време. По желание и предварителна заявка: разходка с корабче по р. Вълтава (продължителност 1 час). Връщане в хотела. Нощувка.

5 ДЕН – Прага
Закуска. Свободен ден в Прага или:

Вариант 1 – екскурзия до Карлови Вари с местен, лицензиран екскурзовод на български език (при доплащане) - разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”.

Вариант 2 – екскурзия до замъците Конопище и Кралщейн.
"Конопище" е замък разположен в Чехия, 50 километра югоизточно от Прага. Става известен с това, че е резиденция на Франц Фердинанд, престолонаследника на Австрийската корона, който е убит в Сараево, с което се дава началото на Първата световна война. "Конопище" днес е един от най-посещаваните чешки замъци в околностите на Прага, построен през 14 век, съхранил невероятна колекция от ловни трофеи, оригинални мебели, картини и гоблени от наследството на фамилия Д'есте.
Замъкът Карлщейн е готически замък, издигнат от император Карл IV в XIV век на 28 км югозападно от Прага в днешна Чехия. Украсен от най-добрите имперски майстори, Карлщейн е сред най-представителните крепости и е бил предназначен за съхраняване на имперските регалии – символите на властта на Карл Велики над Европейската му империя. Замъкът е издигнат на терасите на 72-метрова варовикова скала над река Бероунка.
Връщане в Прага. Нощувка.

6 ДЕН – Прага – Братислава / 325 км /
Закуска. Отпътуване за Словакия. Разглеждане на Братислава: Старо место, замъка Братеслявске храд, катедралата „Св. Мартин”, средновековната крепост, където днес е седалището на правителството на Република Словакия, Старото кметство, академия „Истрополитана”, Двореца на архиепископите. Свободна време. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ДЕН – Братислава – Плевен / 1125 км /
Закуска. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в Плевен.


ЦЕНА: 530 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

• Транспорт с лицензиран автобус за пътуване в чужбина;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* във Виена;
• 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Прага;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Братислава;
• Туристическа програма във Виена с екскурзовод на български език;
• Туристическа програма в Прага с екскурзовод на български език;
• Разглеждане забележителностите на Братислава;
• Гранични и магистрални такси;
• Водач по време на пътуването.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Вечеря в Братислава /по желание/ – 15 евро;
• Разходка с кораб по р. Дунав с екскурзовод на български език – 15 евро;
• Допълнителна екскурзия до Кралови Вари с лицензиран екскурзовод на български език;
• Допълнителна екскурзия до замъците Конопище и Карлщейн с лицензиран екскурзовод на български език;
• Входните такси за посещаваните обекти;
• Билети за обществен транспорт и разходи от личен характер.


Абонамент за бюлетин
Абонирай се и получавай най-новите оферти на Sunrise Travel в твоята поща
Стани наш приятел във Facebook