Посетете ни във Facebook
Skype чат с оператор
тел.: +359 64 820 700
гр. Плевен, ул. „Данаил Попов” № 7 А
E-mail: office@sunrise-travel.bg
Намерете екскурзия или почивка

С автобус от Плевен

Нова година 2018 в Сараево - Хотел 4*
Маршрут
София - Вишеград - Сараево - Мостар - София

Дати на отпътуване
30.12.2017 г.  
Продължителност
 4 дни / 3 нощувки
Транспорт
Автобус
Цена от
365 лв.
Програма
1 ден:
Отпътуване от София в 5.00 часа от Руски паметник в посока Калотина. Дневен преход по маршрут София - Ниш - Крушевац - Кралево - Вишеград - Сараево. Транзитно преминаване през Сърбия.
Пристигане във Вишеград. Разходка по един от най-красивите Вишеградски мостове, известен от романа на Иво Андрич "Мостът на Дрина". Познат още като Мостът на Мехмед паша Соколович, символ на културите и религиите на хората от двете страни на реката, на босненците и сърбите, под защитата на ЮНЕСКО.
БОНУС! Посещение на Андричград.
Във Вишеград се намира втория етно град след Дървенград, построен от Емир Кустурица – Каменград. Наречен - Града на Андрич. Разходка по главната улица и площада, където се намират сгушени китни магазинчета за сувенири, бижута, галерия, пекарна, пицария, кафене, бирария и кино.
Свободно време.
Отпътуване към Сараево, градът известен с красивите джамии, павирани улички и площади, старите квартали и автентичната турска „чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня, и кафенета. Често е наричан „Балканският Йерусалим” заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи.
Настаняване в хотел 4* в столицата на Босна и Херцеговина – Сараево, хотелът е периферно разположен, на гостите са предоставени за безплатно ползване - басейн, сауна, фитнес и безжичен интернет.
Нощувка.

2 ден:
Закуска
По желание с допълнително заплащане:
Посещение на босненското чудо - Пирамидите. /Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането/. Тура се осъществява само при благоприятни климатични условия, в случай че няма такива, групата има свободно време в Сареаво.
Отпътуване към добилите широка популярност Босненски пирамиди /на Слънцето, Луната и Земята/. Своеобразен феномен намиращ се в непосредствена близост до селището Високо. Хълмове с правилни геометрични ъгли, който се считат за най-старото творение на човешка ръка, оформящи правилен равностранен триъгълник. Мястото се твърди, че дава едно необикновено енергийно преживяване, откъсващо от ежедневието, свързано с нови и непознати усещания. Посещение на тунелите към босненските пирамиди, турът в тунелите е на английски или босненски език.
Разстоянието от паркинга на автобуса до входа на тунелите е около 300 метра по наклон. Това разстояние се изминава пеша.
Завръщане в Сараево.
След обяд туристическа програма в Сараево - Историческият музей, Джамия Али Паша, Евангелистката църква, Националният театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант.
Завръщане в хотела.
Подготовка за Новогодишната вечеря.
След 21:00 ч.
Празнична новогодишна вечеря със забавна музикална програма.
• Вечерята е на шведска маса и включва широка гама от местни и международни ястия.
• Неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство - ракия /от сливи, круши, грозде/, водка, ликьор, червено и бяло вино, бира.
Нощувка.

3 ден:
Късна закуска.
Свободно време в Сареаво или по желание с допълнително заплащане: Екскурзия до Мостар. Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането
Отпътуване за Мостар, живописен град включен през 2005 г. в списъка на ЮНЕСКО.
Разходка в Старият град прочут със своите автентични турски къщи, пъстроцветните пазари с традиционни занаятчийски изделия и със Стария мост над река Неретва, - символ на мира и съжителството на различни културни и религиозни общности. В Мостар се открояват още джамията Коски Мехмед паша, Католическата църква Дева Мария и часовниковата кула.
Свободно време и възможност за обяд в едно от многобройните традиционни ресторантчета.
Завръщане в Сараево.
Свободно време.
Нощувка.

4 ден:
Закуска.
Отпътуване за България.
БОНУС! Посещение на най-красивия манастир в Босна и Херцеговина - Добрун.
Спирка при православния манастир "Успение Богородично“ (известен още като манастир манастир Добрун). Манастирът се намира в непосредствена близост до Вишеград, на река Рзав. Той е една от най-старите в района на днешна Босна и Херцеговина със запазени изключително стойностни стенописи.
Пристигане в София късно вечерта.

Цена: от 365 лв.
Период на пътуване: Възрастен в двойна стая при записване в промоционалния период: Възрастен в двойна стая след промоционалния период Възрастен в двойна стая след промоционалния период:
30.12-02.01.2018 ПРОМО! 365 лв. - еднократно плащане до 30.10
ПРОМО! 370 лв. - плащане с депозит до 30.10 385 лв. - еднократно плащане от 31.10 до 30.11
390 лв. - плащане с депозит от 31.10 до 30.11 395 лв. - еднократно плащане след 01.12
400 лв. - плащане с депозит след 01.12

При промоционална цена не се начисляват отстъпки.
3% - за всички туристи, които пътуват на екскурзия на рождения си ден
10% отстъпка за дете от 12 до 17.99г., което е настанено в стая с двама възрастни
5% отстъпка за дете до 0 до 17.99г., което е настанено в стая с един възрастен
100 лв. отстъпка за дете от 3 до 11.99г., което е настанено в стая с двама възрастни
235 лв. отстъпка за дете до 2.99г., което е настанено в стая с двама възрастни

Цената включва:
• транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
• 3 нощувка със закуска и празнична вечеря в хотел 4* в Сараево - периферно разположен /безплатно ползване на басейн, сауна, фитнес и безжичен интернет/
• Посещение на Вишеград
• БОНУС! Посещение на Андричград (Каменград)
• Туристическа програма в Сараево
• Посещение на манастира Добрун
• екскурзоводско обслужване по целия маршрут
• Празнична новогодишна вечеря със забавна музикална програма
• Шведска маса с широка гама от местни и международни ястия.
• Неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство - ракия /от сливи, круши , грозде/, водка, ликьор, червено и бяло вино, бира.

Цената не включва:
• екскурзия до Босненските пирамиди, цена: 10 лева не е включена входна такса за тунелите - /Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи и благоприятни климатични условия, беседа в тунелите на босненски език/. Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането. При заявяване и заплащане по време на екскурзията цената е по-висока - 15 лв.
• входни такси: музея при Босненските пирамиди - 2 босненски марки (или 1 евро), тунелите при Босненските пирамиди - 20 босненски марки (или 10 евро, тура в тунелите е на босненски език)
• екскурзия до Мостар - 30 лева, при група от минимум 25 пътуващи, и благоприятни климатични условия, /Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането/. При заявяване и заплащане по време на екскурзията цената е по-висока - 35 лв.
• стандартна вечеря в ресторанта на хотела с жива музика – около 10 евро (без напитки), заплаща се на място на рецепция
• разходи от личен характер
• доплащане за единична стая 120 лв.
• доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
• доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден
• лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Застраховане:
• Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
• Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
• Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.


Забележки:
• Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.

Начин на плащане:
• депозит - 150 лв. на човек при записване
• доплащане до 10.12.2017.

Валутни курсове:
• 1 лв. = 1 босненска конвертируема марка (BAM); 1 евро = 2 BAМ

Необходими документи:
• Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване и ксерокопие на 2/3 страница;
• За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
• За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.


Абонамент за бюлетин
Абонирай се и получавай най-новите оферти на Sunrise Travel в твоята поща
Стани наш приятел във Facebook