Посетете ни във Facebook
Skype чат с оператор
тел.: +359 64 820 700
гр. Плевен, ул. „Данаил Попов” № 7 А
E-mail: office@sunrise-travel.bg
Намерете екскурзия или почивка

С автобус от Плевен

В сърцето на Южна Италия
Маршрут
БАРИ – АЛБЕРОБЕЛО – МАТЕРА – НЕАПОЛ – ПОМПЕЙ

Дати на отпътуване
01.04.2018 г.  
Продължителност
 6 дни / 3 нощувки
Транспорт
Автобус
Цена от
530 лв.
Програма
1 ДЕН – Плевен – Игуменица / 780 km /
Рано сутринта отпътуване по маршрут Кулата – Игуменица. Отпътуване с ферибот от Игуменица до Бари през нощта. /продължителност на пътуването - 9-10 ч./.

2 ДЕН – Бари – Алберобело – Матера – Неапол / 375 км /
Пристигане в Бари сутринта.
Отпътуване за Алберобело - прекрасен град познат още като столица на трулите – сухи каменни жилища. Освен че е включен в списъка на световното културно наследство, Алберобело е наследник на древни традиции и е един от градовете, запазили собствената си култура векове наред. 1500 трули ще ви накарат да се замислите дали не се намирате в някакво приказно царство, а атмосферата на тази закътана част от Южна Италия ще Ви покори завинаги.
Свободно време за разходка сред каменните трули.
Отпътуване за Матера - едно от най-омагьосващите места в света, за което до скоро малцина бяха чували, разположено в провинция Базиликата, Южна Италия.
Матера е уникално съчетание на културна традиция и цивилизация, съхранили се до нас чак от епохата на Неолита. Многобройните естествени пещери в Матера са били първите къщи на древните обитатели там, които са преобразили естествения пейзаж в причудливи архитектурни форми. Вечерта настаняване в хотел в района на Неапол. Нощувка.

3 ДЕН – Помпей – Еркулано
Закуска. Отпътуване за Помпей. Разглеждане на античния град с местен екскурзовод: Римският форум – център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, къщите на любовта. Свободно време. Отпътуване за Херкуланеум – древен град, който както Помпей и Стабии (Stabiae) е затрупан при избухването на вулкана Везувий на 24 август 79 г. Днешният град се казва Еркулано. Разглеждане на античния град. Свободно време. Връщане в хотела.

4 ДЕН – Неапол
Закуска. Обиколка на Неапол с местен екскурзовод: кметството; Кралският дворец, построен през 17 век за испанските вицекрале; галерия "Умберто I"; операта "Сан Карло", която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа; пл. Плебишито. По желание следобед - посещение на един от най- значимите музей в света - Националния Археологически музей, побрал находките от Помпей, Херкуланеум и част от античния Рим (входната такса за музея се заплаща допълнително - 12 евро). Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ДЕН – Неапол – Бари / 255 км /
Закуска. Отпътуване за Бари. Разходка из стария град, посещение на базиликата „Св. Никола”, в която се съхраняват мощите на светеца, покровител на моряците. Свободно време за разходка и шопинг по Corso Cavour и Via Sparano. Вечерта – отпътуване с ферибот за Игуменица.

6 ДЕН – Игуменица – Плевен / 255 км /
Пристигане в Игуменица. Отпътуване за Плевен. Пристигане вечерта.

ЦЕНА: 530 лв.

Настаняването на ферибота Игуменица – Бари на отиване и Бари – Игуменица на връщане е на дек / палуба /, и означава, че туристите нямат запазено място на ферибота и се настаняват на дивани, фотьойли и други , в зависимост от свободните места в ресторантите или на палубата на ферибота. Продължителност на пътуването - 9-10 часа в посока.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

• Транспорт с лицензиран автобус за пътуване в чужбина;
• 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Неапол;
• 2 нощувки на борда на кораба според заплатената пакетна цена и заявка;
• Двупосочен фериботен билет Игуменица – Бари;
• Туристическа програма в Неапол с екскурзовод на български език и аудио система;
• Туристическа програма в Помпей с екскурзовод на български език и аудио система;
• Посещение и разглеждане забележителностите на Алберобело, Матера и Бари;
• Гранични, магистрални такси и фериботни такси;
• Водач по време на пътуването.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Входните такси за посещаваните обекти;
• Билети за обществен транспорт и разходи от личен характер;
• Застраховка – 8 лв.;
• Доплащане за кресло тип самолетна седалка на ферибота – 15 лв. в посока;
• Доплащане за каюта на ферибота – 50 лв. в посока в зависимост от вида на каютата.
Абонамент за бюлетин
Абонирай се и получавай най-новите оферти на Sunrise Travel в твоята поща
Стани наш приятел във Facebook