Посетете ни във Facebook
Skype чат с оператор
тел.: +359 64 820 700
гр. Плевен, ул. „Данаил Попов” № 7 А
E-mail: office@sunrise-travel.bg
Намерете екскурзия или почивка

С автобус от Плевен

ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТАТА В ИСТАНБУЛ
Маршрут
ПЛЕВЕН - ИСТАНБУЛ - ОДРИН - ПЛЕВЕН

Дати на отпътуване
03.04.2018 г.  
Продължителност
 4 дни / 3 нощувки
Транспорт
Автобус
Цена от
260 лв.
Програма
ДЕН 1
тпътуване рано сутринта от Плевен по маршрут Габрово - Капитан Андреево.
Пристигане в Истанбул. Посещение на парка „Емирган“ и фестивала на лалетата – най – големият парк в Истанбул, който през месец април се обагря в цветовете на милиони лалета. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел. Нощувка.

ДЕН 2
Закуска. Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – посещение на новооткритата желязната църква „Св. Стефан“, която е и единствената желязна църква в света, преминаване по моста Галата, преминаване от Европейската в Азиатската част на Истанбул над пролива Босфор. Кратък престой за кафе пауза на хълма Чамлъджа, където се разкрива панорамна гледка към Европейската част и Босфора.
Пешеходна обиколка и посещение на Синята джамия (при възможност), Хиподрума, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин.
Посещение на църквата Света София с екскурзовод - над 8 пъти по-голяма от централния корт на Уимбълдън, „Света София“ – най-славната църква в историята на византийската империя е служила дълго време като християнска катедрала, а по-късно след завладяването на града от турците през 1453 г. е превърната в главна джамия на Константинопол, като са построени четири минарета и са заличени иконописите във вътрешността й (според исляма, в храмовете не може да има образи на хора).
Посещение на двореца "Топ Капъ" с екскурзовод – център на властта в османската империя от XV в. до XIX в. Свободно време за посещение на Археологическия музей, съхранил извънредно богата колекция на предмети от древна Елада, Римската империя и цивилизациите в Анадола и Близкия Изток.
Свободно време. Настаняване в хотел. Възможност за турска вечер в ресторант „Гар Мюзикхол“. Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Плаване с корабче по Босфора - вълнуваща разходка между два континента. Възможност за посещение на Египетския пазар /при доплащане/.
Посещение на двореца Долмабахче с местен екскурзовод. Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче е една от най-впечатляващите забележителности на Истанбул. Долмабахче, ще остане завинаги в историята като сграда на последният султан на Османската империя и на първият президент на Турция. Палатът е издигнат на европейският бряг на Босфора. Признат е за най-красивият дворец в Истанбул, и в него са съчетани различни художествени стилове. Свободно време. Връщане в хотела. Възможност за вечеря в рибен ресторант в квартал „Кумкапъ“. Нощувка.

ДЕН 4
Закуска. Посещение на Мол и аквариум Aqua Florya. Отпътуване за България. Посещение на Одрин и прочутата джамия Селемие с 999-те прозорци. Възможност за разглеждане на Джамията Селимие и Одринската Капълъ Чаршъ Пристигане в Плевен през нощта.ЦЕНА: 260 лв.Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус за пътуване в чужбина, автобусите разполагат с климатик, аудио, видео, CD система и мини-бар;
• 3 нощувки със закуски в хотел 3 * Истанбул;
• Панорамна и пешеходна обиколка с екскурзовод на български език в Истанбул;
• Посещение на Света София с екскурзовод на български език / входната такса не е включена в цената/;
• Посещение на двореца Топ Капъ с екскурзовод на български език / входната такса не е включена в цената/;
• Посещение на двореца Долмабахче с екскурзовод на български език / входната такса не е включена в цената/;
• Посещение на парк Емирган;
• Посещение на Мол и аквариум Aqua Florya;
• Посещение и разходка в Одрин;
• Гранични и магистрални такси;
• Водач от агенцията по време на пътуването.

Цената не включва:
• Разходи от личен характер;
• Разходка с кораб по Босфора – 30 лв. / човек;
• Вечеря в традиционен турски ресторант – 27 евро / човек;
• Вечеря в рибен ресторант в квартал "Кумкапъ" (салата, студени предястия, 2 топли предястия, риба на скара, 1 напитка по избор – алкохолна или безалкохолна) – 22 евро / човек.

Входните такси за обектите:

• Входна такса за Света София – 40 турски лири;
• Входна такса за Топ Капъ – 40 турски лири;
• Входна такса за Долмабахче – 40 турски лири;
Забележка: 1 лев = около 2 турски лириЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ 40 ПЛАЩАЩИ.Абонамент за бюлетин
Абонирай се и получавай най-новите оферти на Sunrise Travel в твоята поща
Стани наш приятел във Facebook