Посетете ни във Facebook
Skype чат с оператор
тел.: +359 64 820 700
гр. Плевен, ул. „Данаил Попов” № 7 А
E-mail: office@sunrise-travel.bg
Намерете екскурзия или почивка

С автобус от Плевен

СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ В ИСТАНБУЛ
Маршрут
Плевен - Истанбул - Плевен

Дати на отпътуване
20.09.2019 г.  
Продължителност
 4 дни / 2 нощувки
Транспорт
Автобус
Цена от
225 лв.
Програма
ДЕН 1
Отпътуване около 19:00 ч. от Плевен по маршрут Капитан Андреево – Истанбул.

ДЕН 2
Пристигане в Истанбул, при възможност настаняване в хотела. 09:00 ч. панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – посещение на реновираната желязната църква „Св. Стефан“, която е и единствената желязна църква в света, преминаване по моста Галата, площад „Султанахмед”, Синята джамия (отвън), „Света София” (отвън), Египетския пазар, мостовете над Златния Рог, новата европейска част, площад “Таксим” – сърцето на града, двореца Долмабахче (отвън).
Пешеходна обиколка и посещение на Синята джамия (при възможност), Хиподрума, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин.
12:00 ч. свободно време или посещение /по желание и срещу допълнително доплащане/ на църквата Света София и двореца "Топ Капъ" с местен екскурзовод на български език. „Света София“ е най-славната църква в историята на византийската империя, служила дълго време като християнска катедрала, построена в този си вид от император Юстиниан I, а по-късно след завладяването на града от турците през 1453 г. е превърната в главна джамия на Константинопол, като са построени четири минарета и са заличени иконописите във вътрешността й (според исляма, в храмовете не може да има образи на хора). "Топ Капъ" – център на властта в османската империя от XV в. до XIX в. Свободно време за посещение на Археологическия музей, съхранил извънредно богата колекция на предмети от древна Елада, Римската империя и цивилизациите в Анадола и Близкия Изток.
16:30 ч. свободно време. 20:00 ч. възможност за турска вечер в атракционно заведение. Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. 09:00 ч. свободно време или плаване с корабче по Босфора - вълнуваща разходка между два континента. Възможност за посещение на Египетския пазар /при доплащане/.
10:30 ч. възможност за посещение на двореца Долмабахче с местен екскурзовод /по желание и срещу допълнително доплащане/. Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче е една от най-впечатляващите забележителности на Истанбул. Долмабахче, ще остане завинаги в историята като сграда на последният султан на Османската империя и на първият президент на Турция. Палатът е издигнат на европейският бряг на Босфора. Признат е за най-красивият дворец в Истанбул, и в него са съчетани различни художествени стилове. Свободно време.
13:00 ч. възможност за посещение на небостъргача „Сапфир“ /по желание и срещу допълнително доплащане/ - най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда в Турция. Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. 19:30 ч. Възможност за екскурзия „Нощен Истанбул“ /по желание и срещу допълнително доплащане/ – по време на екскурзията се изкачваме с лифт на хълма Пиер Лоти, откъдето се открива прекрасна гледка към нощния Истанбул и Златния рог или вечеря в рибен ресторант в квартал „Кумкапъ“ или моста Галата. Нощувка.

ДЕН 4
Закуска. Отпътуване за Одрин. Възможност за разглеждане на Джамията Селимие и Одринската Капълъ Чарши. Свободно време. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в Плевен.

ЗАБЕЛЕЖКА: Посочените часове в програмата са ориентировъчни. Възможна е известна промяна в съответствие с метеорологичните условия, резервациите в отделните обекти или други фактори.

ЦЕНА: 225 лв.


Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус за пътуване в чужбина, автобусите разполагат с климатик, аудио, видео, CD система и мини-бар;
• 2 нощувки със закуски в хотел 3 * Истанбул;
• Панорамна и пешеходна обиколка с екскурзовод на български език в Истанбул;
• Посещение и разходка в Одрин;
• Гранични и магистрални такси;
• Водач от агенцията по време на пътуването.

Цената не включва:
• Разходи от личен характер.
• Разходка с кораб по Босфора – 30 лв. / човек;
• Трансфер до небостъргача Сапфир – 10 лв. при минимум 20 записани;
• Вечеря в традиционен турски ресторант – 27 евро / човек;
• Вечеря в рибен ресторант (салата, студени предястия, 2 топли предястия, риба на скара, 1 напитка по избор – алкохолна или безалкохолна) – 22 евро / човек.
• Посещение на Света София и Топ Капъ с екскурзовод на български език / входната такса не е включена в цената/ - 20 лв. при минимум 20 записани;
• Посещение на двореца Долмабахче с екскурзовод на български език / входната такса не е включена в цената/ - 20 лв. при минимум 20 записани;
• Екскурзия „Нощен Истанбул“ с екскурзовод на български език и с включена такса за лифта в двете посоки – 25 лв. при минимум 20 записани.


Входните такси за обектите:

• Входна такса за Света София – 60 турски лири;
• Входна такса за Топ Капъ – 60 турски лири;
• Входна такса за Долмабахче – 60 турски лири;
• Входна такса за „Сапфир“: панорамна тераса – 28 турски лири; панорамна тераса и 4D кино – 38 турски лири;


Забележка: 1 лев = около 2 турски лири


ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ 40 ПЛАЩАЩИ.


Абонамент за бюлетин
Абонирай се и получавай най-новите оферти на Sunrise Travel в твоята поща
Стани наш приятел във Facebook