Посетете ни във Facebook
Skype чат с оператор
тел.: +359 64 820 700
гр. Плевен, ул. „Данаил Попов” № 7 А
E-mail: office@sunrise-travel.bg
Намерете екскурзия или почивка

Празници

РУМЪНСКИ ДВОРЦИ
Маршрут
МОГОШАЯ - ПЕЛЕШ - БРАН - КОТРОЧЕНИ

Дати на отпътуване
03.03.2018 г.   05.05.2018 г.   23.08.2018 г.  
Продължителност
 3 дни / 2 нощувки
Транспорт
Автобус
Цена от
195 лв.
Програма
1 ДЕН – Плевен – Букурещ – Пояна Брашов / 400 km /

Отпътуване от Плевен за Букурещ: Площад Съединение, Националната библиотека, Националния театър, Букурещският Университет, Площад Виктория, Дворецът Виктория, Природо-научния музей, Триумфалната арка. Посещение на президентския дворец „Котрочени“ в Букурещ. Дворецът е построен на мястото на манастир, проекта е дело на френският архитект Готеро. Котрочени за кратко е бил дворец на първият румънски крал Карол І и след това преустроен за резиденция на неговите наследници Фердиднад и Мария. Днес в част от комплекса от сгради се помещава и Президентската институция на Румъния. Обиколка на музея „Котрочени“ с местен екскурзовод/около час и половина/. Посещение на Двореца на княз Константин Бранковяну “Могошоая”, разположен в близост до Букурещ. Разположен на брега на езерото Могошоая, той впечатлява с необикновената си архитектура в стил румънско Възраждане от началото на 18 век. или така наречения още стил Бранковяну. Отпътуване за Пояна Брашов. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН – Пояна Брашов – Бран – Брашов – Пояна Брашов / 65 km /

Закуска. Целодневна екскурзия до Бран и Брашов. Отпътуване за град Бран и разглеждане на Замъка на граф Дракула - средновековен замък, разположен живописно на 60 метрова скала, в миналото служил като крепост и като граница между двете исторически княжества Валахия и Трансилвания. Посещение на град Брашов, отличаващ се със своята уникална архитектура: централният площад „Piaţa Sfatului” - Площада на Съвета и сградата на старото кметство, в която днес се помещава историческия музей на града, Черната църква, църквата “Св. Николай”, разходка по романтичните улички на града, и посещение на най-тясната уличка в Европа “Strada Sforii”. Свободно време и възможност за изкачване с лифт до Тераса Белведере и връх Тампа с панорамна гледка над града. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН – Пояна Брашов – Букурещ – Плевен / 400 km /

Закуска. Отпътуване за Синая - разглеждане на Двореца “Пелеш”, лятна резиденция на крал Карол I. Разглеждане на Синайския манастир, построен от благородника Михаил Канаткузино през XVII в., свързан най-вече с основаването и името на града. Отпътуване за Букурещ. Възможност за посещение с предварителна резервация Двореца на Парламента - втората по големина административна сграда в света или Фотопауза. Свободно време за разходка в Стария град - Липскани. По желание посещение на църквата Св.Св.Константин и Елена с мощите на Св. Димитър Бесарбовски - покровител на града и Патриаршията, или търговски център Униреа. Отпътуване за България и вечерта пристигане в Плевен.


ЦЕНА: 195 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

• Транспорт с лицензиран автобус за пътуване в чужбина, автобусите разполагат с климатик, аудио, видео, CD система и мини-бар;
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Пояна Брашов;
• Туристическа програма в Букурещ, Бран, Брашов и Синая;
• Посещение на двореца „Могошоая“;
• Посещение на двореца „Котрочени“;
• Гранични, магистрални и винетни такси;
• Водач от агенцията.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Разходи от личен характер.Входни такси:

 Котрочени Палас: възрастни – 50 леи; пенсионери – 25 леи; студенти – 25 леи;
 Замъка Бран: възрастни – 35 леи; пенсионери – 25 леи; студенти – 20 леи; ученици –7 леи; Снимки – безплатно;
 Замъка Пелеш: възрастни – 30 леи; пенсионери – 15 леи; ученици и студенти – 7,5 леи; Снимки – 32 леи;
 Манастира в Синая: възрастни – 5 леи; ученици – 2 леи;
 Черната църква в Брашов: възрастни – 8 леи; студенти – 5 леи; ученици – 3 леи;
 Църквата „Св. Николай“ – без вход;
 Лифта в Брашов: 16 леи.

Абонамент за бюлетин
Абонирай се и получавай най-новите оферти на Sunrise Travel в твоята поща
Стани наш приятел във Facebook